Podrška

TRANSavjetovanje udruge Trans Aid mjesto je za trans, inter i rodno varijantne osobe u potrazi za podrškom. Kroz tri različite metode savjetovanja cilj nam je pružiti potrebnu pomoć i podršku što većem broju osoba koje ju trebaju.

Psihološke grupe podrške omogućavaju trans osobama razmjenu iskustava, znanja i informacija te međusobnu socijalizaciju i razmjenu emocionalne i socijalne podrške.

Individualno savjetovanje s psihologinjom, Mateom Popov, omogućuje rad na sebi i aktualnom problemu kroz anonimnu, intimnu i povjerljivu atmosferu u savjetovalištu Trans Aida.

On-line podrška omogućava svim osobama koje nisu iz Zagreba ili jednostavno nisu spremne riskirati anonimnost da se ipak obrate za pomoć i podršku.

Od rujna 2015. godine, koliko TRANSavjetovanje djeluje, u savjetovalište se obratilo više od 220 osoba kroz više od 800 savjetovanja. Održano je preko 60 susreta grupa podrške na kojima je sudjelovalo više od 50 osoba.
Izvještaj o radu savjetovališta u 2017. godini možeš vidjeti ovdje.

Ukoliko želiš probati bilo koju od tri metode savjetovanja unutar TRANSavjetovanja, javi se na transavjetovanje@transaid.hr